Rem Uyku Bozukluğunun Sebepleri Neledir?
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Rem Uyku Bozukluğunun Sebepleri Neledir?

0

REM uykusu davranış bozukluğu olarak sunulan problemde, hasta rüyasında yaptığı davranışı yapma eğilimindedir. Rüya görmek için insan vücudu tamamen hareketsiz olmalıdır. Bu duruma fiziksel uyku felci denir. Ancak, REM uykusu davranış bozukluğu olan kişilerde bunun tersi geçerlidir. Bu hastalar uyurken rüyalarında yaptıklarını yaparlar. Duvara vurmak, yumruk atmak ve tekme atmak, yürümek veya konuşmak gibi. Bu hareketler genellikle sorun yaratmazken, bazı durumlarda oldukça ciddi durumlar ve kazalar meydana gelebilir. Genel olarak, REM uykusu davranış bozukluğu, herhangi birinin hayatının bir noktasında ortaya çıkabilir. Uyurken kendi kendine konuşmak, hafifçe hareket etmek veya mırıldanmak normal kabul edilir. Ancak uyurken yürümek, hareket etmek, kendinizi veya başkalarını yaralamak gibi durumlar tıbbi yardım almalıdır.

Rem Uyku Bozukluğu Sebepleri Nelerdir?

REM uyku bozukluklarının çeşitli nedenleri olabilir. Parkinson hastalığı veya diğer durumlara bağlı olarak REM uyku bozuklukları ortaya çıkabilirken, bu sorunlar psikolojik problemlerde de ortaya çıkabilir. Sağlıklı uykunun yaklaşık %25’i REM uykusudur. Bu noktada hayalperest tamamen hareketsizdir. Beynin belirli bölümleri rüya hareketini ve vücudun rüyayı gerçekleştirmesini engeller. Ancak bazı hastalarda bu durum tam tersi şekilde gerçekleşmektedir. Uyurken kavga, yumruk ve tekme atma, bir yerden atlama gibi çok tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir.

REM Uyku Bozukluğu Kimlerde Görülür?
REM uyku bozukluğu olan kişiler genellikle Parkinson hastalığı olan kişileri içerir. Parkinson hastalarının çoğunda REM uyku bozukluğu vardır. Bu nedenle, bu zamanda bir uyku öyküsü çalışması yapılmalıdır. Hastalığın tedavisi klinik öykü almalıdır. Teşhisi doğrulamak için uyku testi yapmak önemlidir. Uyku sırasında oluşan hareketler bir uzman tarafından analiz edilip incelenmelidir. Hasta güvenli bir yerde uyumalı ve kendisine zarar verebilecek hiçbir materyal bulunmamalıdır. Ayrıca hastanın durumu ve seviyesi belirlendikten sonra en uygun ilaç tedavisine başlanır. Bu durum genellikle ilaçla kontrol altına alınır.

Emoji İle Tepki Ver
  • 0
    emoji-1
    Emoji
  • 0
    emoji-2
    Emoji
  • 0
    emoji-3
    Emoji
  • 0
    emoji-4
    Emoji
  • 0
    emoji-5
    Emoji

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir