0

Bebeklerde Kilo Alımı

Gebelik sürecinde herhangi bir mesele yaşanmadan gününde doğmuş olan bir bebeğin kilosu 2800 kg ile 4800 kg arasında farklılık gösterebilir. Bu kilo orantısı bazı durumlarda artış gösterebildiği gibi bazen da 2700 kg altına düşebilir. Bu halde bebek gelişimini tamamlayamadığı için kuvöze alınarak bebeğin gelişimini bitirmesi ve sıhhatine kavuşması için destekte bulunulur.

Yeni doğan bir  bebek için anneler her an kaygı içerisinde olmasından,bilhassa bebeğin kilo gelişimi nasıl olur?sualine yanıt vermek icabında bebeklerin kilo alma takvimi doğum kilosundan başlamış hesaplamaları yapılır.
Yeni doğan bebek ilk ay doğum kilosu ne ise o kilo üstünden 150 gr ile 400 gr kadar kilo kaybına uğraması normaldir. Doğum şişi ve beslenmeyi daha kavrayamayan bebek ilk ayda kilo verir. Bebeğin kilo alımı tam manasıyla 2. ayında başlar. Günlük 15-25 gr kadar kilo alan tek bebek, hafta içerisinde 100- 200 gr kadar kilo artışına ulaşır.
Bu halde her ay ortalama 500 gr ile 900 gr arasında kilo alabilir. Sağlıklı tek şeklinde gelişimini devam ettiren bebekler 5. ayını tamamladığında kilosu, doğum kilosunun iki katına kadar çıkar.5. Ayından 1 yaşına kadar olan süre içinde kilo alımı yavaşlar ve ortalama ayda 400 gr ile 500 gr arasında kilo artışı oluşur. Peki, bebekler 1 yaşında kaç kilo olmalı? Bebekler 1 yaşına geldiğinde, doğum kilosunun 3 katı fazlası kadar kilo artışı oluşur.Bununla birlikte kontrol altında tutulmaya çalışılan bebeğin kilosu, genetik yapıyla da biraz alakalıdır. Kimi bebek aileden kaynaklı yapı gereği zayıftır. Kimi çocuk ise oldukça yapılıdır. Annelerin kontrol altında tutmaya çalıştığı bebeklerin kilo alma takvimi, bebeğin yapılan rutin kontrollerinde demir ve kansızlık gibi rahatsızlıklara rastlanmadığı sürece endişe gerektiren bir durum gerektirmez. Eğer bir rahatsızlık görülürse uzman tavsiyesi ile gereken tedavi uygulanır.

Emoji İle Tepki Ver
  • 0
    emoji-1
    Emoji
  • 0
    emoji-2
    Emoji
  • 0
    emoji-3
    Emoji
  • 0
    emoji-4
    Emoji
  • 0
    emoji-5
    Emoji

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir